Kirándulás esőben

2021/05/28. - írta: Nyica

Pünkösd vasárnapjára volt betervezve egy kirándulás.  Úticél: Vácrátóti arborétum, Visegrád, hajózás a Dunakanyarban, végül egy kis séta Szentendrén.

Itt a Dél-Alföldön elég jó idő volt, úgy éreztem, egy kicsit túlöltöztem, később kiderült, hogy egyáltalán nem.  Ahogy haladtunk északra, egyre hidegebb lett, és az eső is egyre jobban esett.   Inárcsnál már szakadt.  Kezdett veszélybe kerülni az arborétumos program.  Szerencsére Vácrátóton már csak kicsit szemerkélt.

Igazából a borús idő nem vette el a kedvemet, ami szép, az esőben is szép!   Persze jó lett volna  leülni egy padra, csendben nézelődni, de ez nedvesség okán most kimaradt.   Talán valamikor máskor....

Vácrátóti arborétum:

vacratoti_arboretum.jpg

vacratoti_arboretum1.jpg

vacratoti_arboretum3.jpg

vacratoti_arboretum2.jpg

Visegrádon újból szakadt az eső, ezért a busz egészen a kikötőig vitt bennünket, város nézés nem igen volt.   Viszont a hajóút kárpótolt.  Fantasztikus látvány, mikor a hegyek tetejét  (jó, tudom, csak dombok)  körbeveszik az esőfellegek.  Mintha füstölnének.  Napsütésben ilyet nem láttunk volna!

Dunakanyar:

dunakanyar1.jpg

dunakanyar_2.jpg

Szentendre!  Séta a macskaköves utcákon, színes lámpaernyők és esernyők alatt.  Eddig ezt csak a tévében láttam, esetleg képeken.   

Szentendre:

szentendre1.jpg

szentendre.jpg

szentendre2.jpgszentendre4.jpg

Bár meg van a védettségi igazolványom, de azt hiszem, ebben az évben  Magyarország szép helyeit fogom felfedezni.   
Akad itt még látnivaló bőven!

 Képek: saját

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarka.blog.hu/api/trackback/id/tr9716574350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása