Az új kutya

2023/01/04. - írta: Nyica

No, hát a december megkoronázta az egész évet!  Lett egy hiperaktív kutyám, pedig már nem akartam állatot, és lett egy tüdőgyulladásom, azt meg főleg nem akartam.

Az elárvult kutyát a barátnőm látta meg egy fb. hirdetésben.  Telefonált, intézkedett, aztán mentünk megnézni a jószágot.  Egyedül volt egy üres házban, ahogy meglátott rögtön hozzám rohant, rám ugrott , épp csak azt nem mondta, hogy vigyél el innen.  

Azt írták a posztban, nagyon játékos, a törődést többszörösen meghálálja.  Hát ja, felugrálással, arcon nyalogatással.  A játékos meg azt jelenti, hogy szökős, de erre már csak később jöttem rá.  

soti-crop.jpg

Az első napokban, ahogy kitettem a lábamat a lakásból, éles hangon nyüszített.  Legszívesebben vissza vittem volna, öreg vagyok én már ehhez.  Aztán úgy gondoltam, mégis csak adni kell a dolognak egy esélyt.

Süti maradt, és elkezdtünk megtanulni együtt élni.

Amúgy okos, figyel, igyekszik alkalmazkodni, kivétel, ha macskát érez a közelben.  Imádja őket kergetni.  Ez ügyben néhányszor megpattant, két utcával arrébb sikerült megtalálni.  Viszont amikor hívtam engedelmesen oda jött, és hagyta, hogy rátegyem a pórázt.

A nyüszítést is abba hagyta, megtanulta, hogy nem marad magára sokáig.  

 

 

Címkék: kutya
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása