Minimalizmus

2021/02/19. - írta: Nyica

Az úgy kezdődött, hogy  eszembe jutott, hogy át kellene nézni a számlákat.  Kidobálni a régieket, helyet csinálni az újnak.   Közben az is az eszembe jutott, hogy a cipős dobozt, amiben tartom őket, be lehetne vonni azzal az öntapadós tapétával, ami évek óta hever a mosogató alatti kacatosban. 
Be is vontam, mindjárt hármat, elégedetten néztem, milyen jól néznek ki.   Aztán  egyszer csak észrevettem, hogy az egyik polcon, ahol a fiam vackai vannak, mekkora rumli van.  Nem ártana valami tárolódobozba bepakolni,mégis csak jobban mutatna.
Elmentem, vettem tárolódobozokat, bepakoltam, szuper,  öröm és boldogság!

De még mindig lehetne itt nagyobb rendet csinálni!    A múltkor  találtam egy dokumentumfilmet a Netflixen a minimalista stílusról, meg kellene nézni, hátha ad valami új ötletet.

 Eddig úgy gondoltam a minimalista stílus a gazdagok világa.   Azoké, akik drága tárgyak megvásárlásában keresik a boldogságot, aztán egyszer csak megcsömörlenek, és kihajítják az egészet.   Ami részben igaz is, de egy hozzám hasonló kisember is kaphat használható tippeket, ha egy kicsit beleássa magát a témába.

Szóval, megnéztem a Minimalisták: A kevesebb most több című filmet, később a  Tidying Up With Marie Kondo című reality sorozatba is belekezdtem, azóta szinte minden napra akad valami fölösleges, kidobni való kacat.
Na persze nem annyi, mint az amerikai középosztálynak, mert ezeket a műsorokat az ő vásárlási mizériájukra találták ki, de az évek során nálam is felgyűlt a lom.

És akkor minderről eszembe jut egy másik film, a Dolgozó anyák, ugyancsak a Netflixről.

Az egyik szereplő, Frankie, szülés utáni depresszióban szenved, és nagyon rendetlen.   A párja ad neki egy könyvet a rendrakásról.  Frenkie elolvassa, majd elkezdi kipróbálni.  Kihordja a ház elé a fölöslegesnek itélt cuccokat, de egy idős néni közli vele, hogy ezekért a holmikért az E Bay-en jó pénzt lehet kapni.
Frenkie úgy belejön, hogy teljesen kiürít mindent, majd a házat is eladja.

Nem valószínű, hogy így fogok járni, már eleve kitartásom sincs annyi hogy hosszútávon ilyesmivel foglalkozzak, de egyelőre még szekrényeket rendezgetek, pakolászok, lomtalanítok.

És jól érzem magam tőle!

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása