Eurovíziós Dalfesztivál - a Fire Saga története.

2020/06/29. - írta: Nyica

Utoljára akkor néztem Eurovíziós Dalfesztivált, amikor még csak egyetlen csatorna volt a tévén. Na, ezt most egy kicsit megbántam, mert jobban értékeltem volna ezt a paródiát, ha képben vagyok. 

Egy kellemes szombat esti kikapcsolódásra vágytam, ezért az alig egy hete megjelentetett film, az Eurovíziós Dalfesztivál - a Fire Saga története mellett tettem le a voksomat

A filmről csak annyit tudtam, hogy vígjáték, pont erre van szükségem, essünk is neki!

Hőseink,az izlandi kis faluban élő  Lars  (Will Ferrel) és Sigrit (Rachel  McAdams), gyerekkorukban látták a tévében az ABBA együttes eurovíziós győzelmét, és elhatározzák, ha felnőnek, egyszer ők lesznek a dalfesztivál győztesei. Igazából ez inkább Lars álma, de Sigrit, mivel gyerekkora óta szerelmes belé, hűségesen követi.

Az idő telik, de a falusi kocsma színpadánál tovább nem jutnak, és ott sem túl nagy sikerrel szerepelnek, de az álmaikat nem adják fel, bár Lars apja (Pierce Brosnan) egyre nehezebben viseli, hogy lassan középkorú fia ezidáig semmire sem vitte az életben.

Lars és Sigrit véletlenül jutnak be a válogatóba (itt Demi Lovato is feltűnik egy rövid éneklés erejéig, mint az izlandiak üdvöskéje) , majd a  skóciai Edinburghban tartott elődöntőbe, és sok szerencsétlenkedés után, bár még ők sem hiszik el, de bekerülnek a döntőbe.

Nos, az első fél óra után úgy éreztem, ebből ennyi pont elég. Nem túl erőteljesen haladt a történet, a poénok sem sikerültek valami ütősre, de onnan, hogy skóciába utaztak, egyszer csak nézhetővé, majd szerethetővé vált a sztori.

Jó zenék, furcsa karakterek, régebbi versenyzők, akik közül nekem csak Conchita Wurst volt ismerős, mivel vele elég sokat foglalkozott a sajtó.

A film két órás, ezt kicsit túlzásnak tartottam először, de a vége felé már nem tűnik fel.  Mindent összevetve, jó kis mozi ez, érdemes megnézni.

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása