Még drágább cicusok....

2009/06/28. - írta: Nyica

Hétvégén nyílt meg Moszkvában a gazdagok kiállítása,, a Summer Fair, olvasom a delux.hu  cikkét. A válság ellenére nagy az érdeklődés, minden kapható, ami méregdrága.
Ezt a kiállítást nem nekünk találták ki, ezért nem is megyek el.
Azért egy szervált szeretnék, de momentán nincs csikkzsebből előrángatható 15 ezer euróm egy cicusra.
A szervál eredetileg az afrikai szavannák éjszakai ragadozója. Első olvasatra felháborítónak tartottam, hogy egy ilyen állatot szobacicusnak adjanak el a nagyúri közönségnek. Bizakodtam, hogy aki ilyet vesz, annak telik egy szavannára is, csak hogy a macsek jól érezze magát. Aztán találtam néhány videót a szerválról , hát, mégis csak macska ez, akár hol is van az élőhelye.

 

 

 

Habár… a macskatévé.blog.hu ezt írta egy évvel ezelőtt:

"A világ legnagyobb, legritkább és legegzotikusabb házimacskája” – így reklámozza legújabb „termékét” a Lifestyle Pets cég, amely „exkluzív”, génmódosított házikedvenceket árul. Az eddig antiallergén (tehát allergiások által is tartható) macskákat és kutyákat árusító cég idén „dobta piacra” az Asherának keresztelt macskafajtát, amelyet szervál, leopárd és házimacskagének keresztezésével hoztak létre. A házimacskánál sokkal nagyobbra növő, „mini leopárd”-nak is mondott Ashera ára 22-28000 dollár között mozog (kb. 3-4 millió forint). Az irtózatosan magas ár ellenére a várólista egyre nő, jelenleg is hónapokat kell várni, hogy szupermacskánk legyen. Bár kinézetre az Ashera
ugyancsak különbözik egy átlagmacskától, nem igényel speciális körülményeket.

Akkor most szervál, vagy nem szervál?

Amúgy meg mindegy, mert a kutyákat jobban szeretem.

Várom, hogy mikor dobják piacra a lajhárgénekkel módosított szobakutyát, kizárólag dolgozó nők számára. Amíg a gazdi dolgozik, az eb csüngene egy vállfán a szekrényben, ha kell, szinte egész nap.
Milyen kényelmes is lenne! Nem kellene aggódni, hogy éhes-e, szomjas-e, már vinni kellene pisilni, de még nem mehetek haza.....

Addig is elkezdek rá gyűjteni, egyszer, valamikor talán lesz ilyen kutya.

Esetleg én leszek nyugdíjas, és lesz rengeteg időm......

 

 

4 komment
süti beállítások módosítása