Kreativítás

2013/07/07. - írta: Nyica

Sétából jövünk Picikével, az ablak alatt rendőrautó áll. Éppen igazoltatnak egy rossz arcú fiatalembert. A kerékpárja felfordítva,  a gyári számot ellenőrzik.  Beérek a lakásba, de minden szó behallatszik.  Megjön rádión az eredmény: a bicikli lopott.  A fiatal rendőr segítséget kér a kollégáktól,mert nem tudják egyszerre a delikvenst meg a járgányt is elvinni.  Aztán morgolódik: na persze, ha mi kérünk segítséget, akkor nem érnek rá.

Közben megáll egy kis furgon mögöttük, a sofőr kiszáll, és a Kunszentmárton felé vezető utat tudakolja. A rendőr a fejét vakarja, kicsit bonyolult lesz, mert a városközpontban le van zárva az út, gyerekrendezvények vannak. Aztán magyaráz, itt a kis utcában balra, aztán jobbra, megint balra..... a sofőr hümmög, nem igazán tudja követni, de megköszöni és beszáll a furgonba.  A rendőrnek ebben a pillanatban kigyullad egy lámpa a fejében, utánaszól

- Várjon már, ha segít nekünk, mi is segítünk. Be kellene hozni ezt a kerékpárt az őrsre. Felrakjuk a kocsira, jön utánunk, aztán megmutatjuk a Kunszentmárton felé vezető utat.

Az üzlet megköttetik, a bicikli felkerül a furgonra, a rossz arcú úriember a rendőrautóba,- központot tájékoztatják, hogy nem kell már kocsi, egy állampolgár segít-  és elindulnak.

Egyébként a rendőrség épülete a Kunszentmárton felé vezető úton van. :-)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása