Nem az én nevemben!

2009/08/16. - írta: Nyica

 

Nem az én nevemben!
A Jobbik három képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe. De Morvai Krisztina, Balczó Zoltán és Szegedi Csanád engem, európai polgárt nem képviselnek.
Írd alá te is: ők ne beszéljenek a te nevedben! Tiltakozz a gyűlölködés, a kirekesztés ellen. Mutasd meg, mit gondolsz a Jobbikról!

 

NEM AZ ÉN NEVEMBEN <- link itt

 

 

 

 

8 komment

Esőben

2009/08/14. - írta: Nyica

Végre esik!
Mert az eső már csak ilyen.
Fentről lefelé, ahogy illik.

Bámulom a szürke égboltot az ablakon keresztül. Csattanás, üvegcsörömpölés. Kinézek, a zebra előtt álló fekete WV-be belerohan egy kis Suzuki.
A zebrán megállnak a gyerekek, napközis csoport, bámészkodnak, csodálkoznak, a tanárnő sürgeti őket.
A Suzukiból ötvenes miniszoknyás nő tipeg elő tűsarkakon, vigyorogva. A nagydarab kopasz WV-s rákérdez, nem kellett volna itt megállni? Látszik, hogy legszívesebben képen nyomná. A nő vigyorog, a kocsiban hátul gyerekek ülnek.
A fiatal rendőr csak annyit mond, elsőbbségnemmegadás.
A Suzuki orra felgyűrődve, a nő vigyorog, a gyerekek mozdulatlanul ülnek a kocsiban.

Az eső meg csak esik.
Mert az eső már csak ilyen.
Fentről lefelé....

 

4 komment

Olcsóság

2009/08/13. - írta: Nyica

Ezt még gyakorolgatni kell!
Kerültem egyet délután, csináltam pár képet, nem lettek valami jók. Nincs benne képstabilizátor, de ócsó vót, ennyire futotta. Már az előző is csak kacsákat, meg a koszos vizet tudta, néha egy egy poros bokrot.


Egyszer majd csak eljön az az idő is, amikor telik egy olyan gépre, amelyik tengerpartot, hegyeket, vízesést is tud. Meg felhőkarcolókat, Szabadság-szobrot, ilyeneket....


Na jó, nem kell mindig elégedetlenkedni! Délelőtt főztem a paprikás krumplit, közben a Slágerrádió bemondta, - ha jól értettem -, hogy Kubában hiánycikk a wc papír.


Na most mennyivel jobb itt nekünk, a kapitalizmusban!

Van wc papírunk!

2 komment

Dögunalom, punnyadás

2009/08/12. - írta: Nyica

Hát nem történik semmi ezekben a fülledt nyári hónapokban!


Na jó, tegnap volt egy kis éjszakai menekülés, tűzoltókkal, katasztrófavédelemmel, osonás a kertek alatt, elvégre melósnak öltözve mégsem lehet végigvonulni a főutcán :-)


Ma a céges ruhák visszaszállítása volt az egyetlen fontos esemény, amúgy szabin vagyok.
Megnéztem, a széthagyott motyóimmal mi lett, de mondta a csopvez, hogy valaki eltette, majd valamikor megtalálom, semmi vész, az élet megy tovább.


A szúros szagú gáz (NH3) még kissé terjengett a levegőben, kicsit könnyeztem, kicsit krákogtam, de a szabi alá van írva, ez a lényeg.
Aztán még a nagy ijedtségre való tekintettel, meg a valamikor nem régen volt névnapomra vettem magamnak egy fényképezőgépet. Na azzal aztán el lehet szórakozni, mivel teljesen más, mint az előző.
Ilyenkor vannak azok a pillanatok, amikor az ember átkozza a 21. századot az összes találmányával együtt, és veri a falba a saját fafejét, mert képtelen öt perc alatt elboldogulni egy vacak ketyerével.


A dobozos sör nyitogatása jobban megy, gyakorlom is, módjával, de ma van a lánykámnak a szülinapja, meg kell ünnepelni! Majd még holnap is megünnepelem....legalább lesz valami esemény unalmas életemben.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása