Metrókutyák

2009/04/15. - írta: Nyica

Éhes ebek tömegközlekednek Oroszországban, miután rájöttek arra, hogy a városközpontban, illetve a nagyobb állomásokon több az étel, mint a külvárosban. Azonban nekik is van "otthonuk", a külváros utcái, és nem költöznek el onnan, csak az éhség miatt.

Szakértők tanulmányozták az állatokat, és rájöttek arra, hogy a kutyák ugyanúgy tanulnak, mint az emberek, ők megtanulták azt, hogyan kell használni a metrót vagy a mozgólépcsőt. Valamint kidolgoztak egy taktikát, hogy ha az embereket kicsit lökdösik, akkor több ételt kapnak Moszkva utcáin. A tudósok szerint a jelenség a '90-es években kezdődött, amikor a kapitalisták ipari komplexumokat építettek a város központjában.

Olyanok, mint az emberek

Dr. Andrei Poiakov elmondta: "Ugyanúgy viselkednek, ahogy az emberek, reggel beutaznak a központba, aztán hazautaznak este."

Azonban ez nem veszélytelen számukra, hiszen ha rosszul számítják ki az ajtó csukódását, akkor a farkuk is odacsípődhet, valamint furcsamódon, ha elalszanak, akkor leszállnak a következő megállónál, és visszautaznak egy másik szerelvénnyel a kívánt állomásra. Ami még ezeknél is hihetetlenebbnek tűnik az az, hogy megtanulták használni a jelzőlámpákat is, hogy biztonságosan átkelhessenek az úttesten.

Nem ismeretlen ez a jelenség máshol sem

2006-ban Észak-Yorkshire-ben egy Jack Russel terrier buszozott a helyi pubhoz minden nap, hogy friss kolbászt kapjon. Valamint két évvel ezelőtt az utasok Wolverhamptonban döbbenhettek meg egy macskán, aki rendszeresen a 331-es busszal utazott a kedvenc halaskrumplijáért.
-5Perc.hu-

4 komment
süti beállítások módosítása